Prövningar

På grund av smittläget kommer vi inte att kunna ta emot några externa sökanden till prövningstillfället i november.

Skriv ut anmälningsblanketten och kontakta ansvarig prövande lärare för information och underskrift. Anmälan ska lämnas till expeditionen (se nedan för sista anmälningsdatum). För alla prövningar krävs dock mycket längre förberedelsetid, varför det är viktigt att kontakta prövande lärare för instruktioner i god tid före prövningstillfället.

För varje prövning erlägger du en depositionsavgift på 100 kronor. Depositionsavgift ska betalas kontant och återbetalas endast:

• Om du genomför prövningen

Eller

• Om du meddelar frånvaro senast sista anmälningsdagen.
  • Om du kan visa upp ett läkarintyg.

Obligatorisk ID-kontroll vid prövningstillfällena. Tänk på att ta med dig legitimation. För att få veta resultatet på din prövning, vänd dig då till lärare som ansvarar för prövningen två veckor efter att du skrivit prövningen.

När?

Prövningar sker vid två tillfällen per år, i mars och november.

2021 är datumen 9-10 november kl.14.00-17.00

Sista anmälningsdag 26 oktober.

Med reservation för ändringar.

Vem får pröva på Tumba gymnasium?

Jag går på Tumba gymnasium. Är du inskriven på Tumba gymnasium får du pröva på skolan. Depositionsavgift 100 kronor per kurs.

Jag är inte inskriven på Tumba gymnasium. Är du mantalskriven i Botkyrka kommun har du rätt att pröva på valfri gymnasieskola i Botkyrka tre terminer efter att du har slutat gymnasiet. Detta gäller oavsett i vilken gymnasieskola du har gått tidigare. Depositionsavgift 100 kronor per kurs. Är du inte skriven i Botkyrka hänvisas du till din hemkommun. (Du kan inte pröva på kurser du icke har läst på din förra gymnasieskola eller kurser som inte ingår i TG:s normala utbud.)

Jag är skriven i Botkyrka, men det är mer än tre terminer sedan jag tog studenten. I dessa två fall hänvisas du till Botkyrka vuxenutbildning. Det kostar då 500 kronor per prövning.

Enligt gymnasieförordningen har elever rätt att pröva för ett högre betyg än E först efter avslutade gymnasiestudier.

Porträttfoto av Beatriz Cabrero

Beatriz Cabrero